Himalaya zoutsteen is rustgevend en kalmeert je voor je gaat slapen, het geeft een ontspannend effect. Het is goed voor je huid, stresseczeem en huideczeem.

Kleur: wit, oranje, roze, grijs (zwart)
chakra: alle chakra’s

Himalaya zout is met zijn rijkdom aan elementen een elixer dat door de natuur zelf is samengesteld.

Behalve dat een zoutsteenlamp of waxinelichthouder een prachtig licht geeft, werkt deze lamp en kandelaar ook vitaliserend.
Hoe wij ons voelen hangt volgens wetenschappers af van het aantal positieve en negatieve ionen in de lucht.
Een teveel aan positieve ionen, veroorzaakt door onder andere beeldschermen, sigarettenrook en elektrische apparatuur, kan leiden tot lusteloosheid en depressiviteit. Dit kan worden tegengegaan worden door een hoge concentratie aan negatieve ionen, deze zijn onder andere aanwezig bij watervallen, aan zee, na een onweersbui maar ook bijvoorbeeld bij zoutkristallen. Zoutsteen zuivert de lucht als het ware van positief geladen ionen. Zoutsteen brengt evenwicht in de elektrische lading van ruimtes. Waardoor je je weer fris en energiek kan voelen. Daarnaast is deze lamp natuurlijk uitermate sfeervol.

Reiniging en verzorging:
Zoutsteen is van nature wat water aantrekkend, plaats het daarom niet buiten of op houten meubelen. Brand de lamp regelmatig.  Als je merkt dat er onder de lamp water staat dan betekent dit dat de ruimt erg vochtig is. Soms kun je ook zoutschilfertjes aantreffen op de lamp of op de sokkel.

Disclaimer: het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel ! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!

Let op:
Zoutsteen kan vocht aantrekken en een kring veroorzaken in je meubels.
Zet om je meubels te beschermen een onderzetter of iets anders eronder.