Zonnesteen
Zonnesteen is een stemmings verbeterende steen. Hij helpt bij onzekerheid en vermindert je angsten. Hij geeft je zelfvertrouwen en verjaagt sombere gedachtes. Hij leert je te genieten van het leven en zorgt voor een positieve blik op de toekomst. Zonnesteen draagt bij aan een goed humeur en geeft je de nodige dosis optimisme en levensvreugde.

• Sterrenbeeld:
Weegschaal (24 september tot 23 oktober) Leeuw (23 juli tot 23 augustus) Stier (21 april tot 21 mei)
• Kleur:
Geel, roze, roodbruin, rood, grijswit.
• Maand:
September, oktober, juli, augustus en mei.
• Chakra:
Zonnevlechtchakra (3e), Heiligbeenchakra (2e), Basischakra (1e)

Werking Zonnesteen
Klachten verminderen:
Zonnesteen helpt tegen botontkalking, chronische keelpijn, astma, acute bronchitis, maagzweren, reuma, tandbederf, hernia, rugklachten, In een crème verwerkt werkt zonnesteen goed tegen acne, jodiumeczeem, psoriasis, huiduitslag en wratten. Emotioneel helpt hij bij depressie, hij vermindert somberheid, angsten en onzekerheden. Zonnesteen helpt bij slaapstoornissen doordat het hij dag-nachtritme reguleert, hierdoor wordt uitputting door slaapgebrek verlicht.

Eigenschappen bevorderen:
Zonnesteen versterkt o.a. je spieren en biedt ondersteuning bij de zwangerschap. Hij stimuleert de spijsvertering en maakt je vitaler en zelfbewuster. Zonnesteen harmoniseert alle organen en reguleert het autonome zenuwstelsel. Hij maakt je daadkrachtiger en doortastend. De steen verhoogt je levensvreugde en helpt je om te genieten. Hij brengt als het ware meer zonneschijn in je leven.

Toepassing:
Zonnesteen heeft een sterke werking in de zon. Hij kan op het lichaam of in de kleding gedragen worden of op een relevante plek neergelegd worden. De steen wordt o.a. gebruikt bij healing, meditatie en edelsteentherapie.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel ! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!