Welke edelstenen of mineralen zijn niet geschikt om rechtstreeks in aanraking te komen met water?

Er zijn een aantal edelstenen en mineralen welke niet geschikt om rechtstreeks met water in aanraking te komen. In de onderstaande is een groot aantal beschreven welke een negatief effect hebben op jouw welzijn. Deze lijst is zeker niet volledig en waarschijnlijk zullen er meer edelstenen en mineralen zijn welke een negatief effect kunnen hebben.

Wil je edelsteenwater maken?
Dan is het altijd beter om gebruik te maken van de indirecte manier. Dit betekent dat je jouw stenen niet direct in het water legt maar tegen of op een (set) stenen.

*Aluin Aluin. Niet giftig. In het water oplosbaar kalium-alumiumsulfaat, daarom niet geschikt om in het water te leggen.

*Angeliet. Niet geschikt om direct in het water te leggen.

*Anglesiet. Giftig en slecht oplosbaar loodsulfaat. Voorzichtig, ook met uitwendig gebruik. Niet geschikt om in het water te leggen

*Antimoniet. Voor de gezondheid schadelijke antimoonsulfide. Daarom slechts beperkt geschikt om direct in het water te leggen. Wel geschikt voor uitwendig gebruik.

*Arsenopyriet. Mogelijk giftig ijzerarseniet. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Niet geschikt voor uitwendig gebruik.

*Atacamiet Mogelijk voor de gezondheid schadelijk koperchloride. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Auripigment. Giftig arseensulfide. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Azuriet. Voor de gezondheid schadelijk kopercarbonaat. Niet geschikt om direct in het water te leggen.
Kan geen kwaad bij uitwendig gebruik.

*Azuriet-malachiet. Voor de gezondheid schadelijk kopercarbonaat. Niet geschikt om direct in het water te leggen.
Kan geen kwaad bij uitwendig gebruik.

*Azuriet-pseudomalachiet. Voor de gezondheid schadelijk kopercarbonaat en fosfaat. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Kan geen kwaad bij uitwendig gebruik.

*Bunseniet. Giftig nikkeloxide. Nikkel is bovendien een veel komende allergeen. Direct huidcontact vermijden. Ongeschikt om direct in het water te leggen.

*Calciet. Niet geschikt om direct in het water te leggen.

*Cerusiet. Giftig loodcarbonaat. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Chalcanthiet. Giftig kopersulfaat. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Chrysopraas citroen. Mogelijk voor de gezondheid schadend nikkelmagnesiet-chalcedoonmengsel. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Cinnaber Kwikzilversulfide is erg giftig. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Cinnaber-opaal In het opaal zit kwikzilversulfide en is erg giftig. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Crocoiet. Giftig loodchromaat. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Cupriet. Voor de gezondheid schadelijke koperoxide. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Kan geen kwaad bij uitwendig gebruik.

*Eilatsteen. Voor de gezondheid schadelijk kopermineraalmengsel. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Kan geen kwaad bij uitwendig gebruik.

*Erytriet. Mogelijk giftig kobaltarsenaat. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Fluoriet. Mogelijk schadelijk voor de gezondheid. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Galeniet. Giftige loodsulfide. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Kan geen kwaad bij uitwendig gebruik.

*Gaspeiet. Voor de gezondheid schadelijk magnesiumhoudend nikkelcarbonaat.

*Nikkel is een veel voorkomend allergeen. Vermijd huidcontact. Niet geschikt om direct in het water te leggen.

*Greenockiet. Giftig cadmiumsulfide. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Haliet. Niet giftig natriumchloride (zout. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Kan geen kwaad bij uitwendig gebruik.

*IJzer-nikkelmeteoriet. Voor de gezondheid schadelijk ijzernikkellegering. Nikkel is een veel voorkomende allergeen. Direct huidcontact vermijden. Niet geschikt om in het water te leggen.

*Jamesoniet. Mogelijk giftig lood-antimoonsulfide. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Kalomel. Voor de gezondheid schadelijk kwikzilverchloride. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.
*Lapis Lazuli. Niet geschikt om direct in het water te leggen.

*Lopoziet. Zeer giftig kaliumchromaat. Ook via de huid schadelijk. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Niet geschikt voor uitwendig gebruik.

*Magnetiet. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Kan geen kwaad bij uitwendig gebruik.

*Malachiet. Voor de gezondheid schadelijk kopercarbonaat. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Kan geen kwaad bij uitwendig gebruik.

*Milleriet. Giftig nikkeloxide. Nikkel is ook een veel voorkomend allergeen. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Niet geschikt voor uitwendig gebruik.

*Olviniet. Mogelijk giftig koperarsenaat. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Proustiet. Mogelijk giftig arseenhoudend zilversulfide. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Psilomelaan. Voor de gezondheid schadelijk mangaanoxide. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Pyromorfiet. Mogelijk giftig loodfosfaat. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Realgear. Giftig arseensulfide. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Seleniet. Niet geschikt om direct in het water te leggen lost op!

*Scorodiet. Mogelijk giftig ijzerarsenaat. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Tetraediet. Mogelijk voor de gezondheid schadelijk koper-antimoonsulfide. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Turkoois. Niet geschikt om direct in het water te leggen.

*Ulexiet Niet giftig boraan. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Valentiniet. De gezondheid schadend antimoonoxide. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Vanadeniet. Giftig loodvanadaat. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.

*Wulfeniet. Mogelijk giftig loodmolydaat. Niet geschikt om direct in het water te leggen. Voorzichtig met uitwendig gebruik.