Topaas
Topaas is verzachtende steen die vreugde en voorspoed met zich meebrengt. Hij geeft je gevoel van empathie en staat voor eerlijkheid en zelfverwezenlijking. Topaas werpt licht op je pad en helpt je om doelbewust je ideeën te manifesteren tot iets groots. Hierbij zal je creativiteit en artisticiteit te volle laten gelden. Topaas brengt de meridianen weer in balans en reinigt de aura.

• Sterrenbeeld:
Maagd (24 augustus tot 23 september), Boogschutter (23 november tot 21 december), Tweelingen (22 mei tot 21 juni), Leeuw (23 juli tot 23 augustus)
• Kleur:
Kleurloos, blauw, oranje, geel, rood, grijs, wit, groen
• Maand:
Augustus, september, november, december, mei en juni.
• Chakra:
Hartchakra (4e), derdeoog chakra (6), kruinchakra (7). Blauwe Topaas voor keelchakra (5) en derdeoog chakra (6). Gele Topaas voor zonnevlecht chakra (3e).

Werking Topaas
Klachten verminderen:
Topaas helpt tegen depressie, zenuwpijnen, spanning, spijsverteringsstoornis en eetstoornissen zoals anorexia.

Eigenschappen bevorderen:
Topaas stimuleert het verbrandingsproces en brengt evenwicht in de stofwisseling. Hij versterkt de zenuwen geeft je meer zelfvertrouwen en daadkracht. Topaas staat voor waarheid en openheid.

Toepassing:
Topaas kan goed ingezet worden wanneer je je zinnen zet op het behalen van je doelen. Topaas kan op het lichaam of in de kleding gedragen worden of op een relevante plek neergelegd worden. De steen wordt o.a. gebruikt bij healing, meditatie en edelsteentherapie.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!