Smaragd
Smaragd is de edelste steen uit de berylgroep en staat symbool voor liefde, openheid en eenheid. Hierom heeft hij een positieve werking op je relatie met je levenspartner en/of vrienden, maar zorgt ook voor harmonie in groepen wat de samenwerking zal vergemakkelijken. Smaragd doet je genieten van het leven en brengt een positieve kijk, hij inspireert en helpt je om met volle overgave op de doel af te gaan. Smaragd stimuleert zowel de persoonlijke als de geestelijke groei, bevordert de helderheid van geest en alertheid.

• Sterrenbeeld:
Stier (21 april tot 21 mei) en Kreeft (22 juni tot 22 juli)
• Kleur:
Groen, grijs
• Maand:
April, mei, juni en juli
• Chakra:
Hartchakra (4e)

Werking Smaragd
Klachten verminderen:
Smaragd bevordert het herstel na infectieziekten. Hij heeft een heilzame werking bij reuma, diabetes, bijholteontsteking, hoofdpijn, epilepsie, oogaandoeningen en darmkwalen. Hij is een sterke heler voor het hart en kan het fysieke hart helpen te herstellen van allerlei vormen van onbalans of ziekte. Tevens kan Smaragd een kalmerende werking hebben wanneer je te maken hebt met fobieën, zoals bijvoorbeeld claustrofobie. Smaragd kan door zijn regenerende werking huidklachten doen verminderen.

Eigenschappen bevorderen:
Smaragd heeft een positieve werking op het geheugen, de longen, het hart, de ruggengraat, spieren, ogen en gezichtsvermogen en werkt ontgiftend op de lever. Smaragd helpt je bij het verbreden van de visie en vergroot je onderscheidingsvermogen. De steen staat o.a. voor waarheid en gerechtigheid. Brengt evenwicht in relaties en helpt je om open en eerlijk met elkaar te communiceren.

Toepassing:
Smaragd kan op het lichaam of in de kleding gedragen worden of op een relevante plek neergelegd worden. De steen wordt o.a. gebruikt bij healing, meditatie, regressietherapie, massage en edelsteentherapie. Doordat Smaragd symbool staat voor de liefde wordt het veelal verwerkt als sieraad en aan de geliefde geschonken. In sommige landen is Smaragd een traditioneel geschenk voor het 55e huwelijksjubileum.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.