Septarie wordt ook wel dragonstone of schildpaddensteen genoemd, dit komt door zijn uiterlijk. Septarie is een combinatie van diverse soorten stenen samengekomen in een knolvormige samenklitten in kalkhoudende modder. Meestal calciet met gips, maar ook wel pyriet, markasiet, chalcopyriet of siederiet. Septarie heeft de eigenschap je daadkracht en eigenwaarde te schenken. Hij maakt je standvastig en tevens toegankelijk en open. Septarie is een aardende steen die je vrolijkheid geeft en voor balans zorgt in het denken en je gevoel.

• Sterrenbeeld:
Stier (21 april – 21 mei)
• Kleur:
bruin, beige, geel, zwart
• Maand:
mei
• Chakra:
Basischakra(1e)

Werking Septarie
Klachten verminderen:
Septarie helpt tegen zwellingen en verzuring. De steen heeft een heilzame werking op darmklachten, problemen aan de huid en nieraandoeningen. Tevens helpt septarie tegen depressie, vooral als deze gerelateerd zijn aan de seizoenen en hij heft je verdringingsmechanisme op. Septarie is ook behulpzaam bij en nachtmerries, negatieve energie en psychische aanvallen.

Eigenschappen bevorderen:
Septarie maak je kalm en geduldig. Hij bevordert het uithoudingsvermogen en je communicatieve vaardigheden, met name wanneer je voor een groep moet spreken. Septarie werkt zuiverend en heeft daardoor een positieve werking op de bloedsomloop, het hart en de stofwisseling. Septarie maakt je zorgzaam en helpt je om meer tolerantie en aandacht voor de ander te krijgen.

Toepassing:
Septarie kan op het lichaam of in de kleding gedragen worden of op een relevante plek neergelegd worden. Hij wordt gebruikt bij healing, meditatie, massage en edelsteentherapie. Het is een ideaal NLP kristal. Septarie wordt door zijn krachtige connectie met moeder aarde ook veelal de grote eieren (dragon eg) bij sjamanisme gebruikt en versterkt daarbij transformatie en beweging in de ruimte.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is
en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm
ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel ! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!