Scapoliet
Scapoliet werkt kalmerend en bevordert de persoonlijke groei. Hij verwijdert blokkades in de linkerhersenhelft en verlicht hierdoor emotionele trauma’s opgelopen in het verleden of uit vorige levens. Het is een bekrachtende steen die je stimuleert en motiveert om je levenspad te volgen en je horizon te verbreden. Hiervoor schenkt hij je volhardendheid en discipline. Scapoliet heeft een positieve werking op je humeur en versterkt je levenslust en helpt om van negatieve gewoontes af te komen. Hij geeft je gevoel van persoonlijke vrijheid en eigenwaarde terug.

• Sterrenbeeld:
onbekend
• Kleur:
Wit, geel, lichtgroen, blauw, blauwpaars
• Maand:
onbekend
• Chakra:
Wit, geel, lichtgroen op de zonnevlechtchakra(3e) en blauw, blauwpaars de derde oogchakra(6e), kruinchakra(7e)

Werking scapoliet
Klachten verminderen:
Scapoliet helpt je van waanideeën en dwangvoorstellingen af te komen. Ook verslaving en zelfsabotage zullen door deze steen aangepakt worden. Scapoliet heeft een heilzame werking op oogaandoeningen, dyslexie, spataders en incontinentie.

Eigenschappen bevorderen:
Scapoliet bevordert positieve gedragsverandering waardoor je dichter bij jezelf komt te staan en je vrolijk en doelgericht je doelen na kunt streven. Scapoliet geeft je inzicht en ruggengraat. Figuurlijk en letterlijk gesproken want hij bevordert ook de opname van calcium, versterkt de botten en aders. Tevens heeft scapoliet een positieve werking op de galblaas en nieren.

Toepassing:
Scapoliet kan op het lichaam of in de kleding gedragen worden of op een relevante plek neergelegd worden. Hij wordt gebruikt bij healing, meditatie, massage en edelsteentherapie. Scapoliet is goed inzetbaar wanneer je door een transformatie periode gaat en idee-fixen achter je wilt laten.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is
en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm
ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel ! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!