Rhodochrosiet
Rhodochrosiet is een steen die activeert en je een levenslustig en opgewekt humeur geeft. Hij schenkt je universele liefde wat een hoop energie geeft. De steen bevordert liefdesrelaties en helpt je op het gebied van intimiteit en seksualiteit.

• Sterrenbeeld:
Leeuw (22 juli tot 23 augustus), schorpioen (24 oktober tot 22 november)

• Kleur:
Roze, donker roze, rood

• Maand:
augustus, november

• Chakra:
Hartchakra (4e) – Anahata

Werking Rhodochrosiet
Klachten verminderen:
Rhodochrosiet kan behulpzaam zijn bij te lage bloeddruk en vermindert klachten aan het onderlichaam, met name rond de geslachtorganen. Rhodochrosiet helpt je om je angsten en trauma’s los te laten en gaat neerslachtigheid tegen. Heeft een heilzame werking op astma en migraine.

Eigenschappen bevorderen:
Rhodochrosiet werkt activerend en maakt je vrolijk, spontaan, liefdevol en daadkrachtig. Hij zorgt ervoor dat het werkt dat verricht moet worden licht valt en lukt. Rhodochrosiet stimuleert de bloedsomloop en is goed voor je hart en nieren. De steen maakt je creatief, inventief en enthousiast. Hij bevordert de aantrekkingskracht en stimuleert hartstocht en erotiek.

Toepassing:
Rhodochrosiet kan op het lichaam of in de kleding gedragen worden of op een relevante plek neergelegd worden. Rhodochrosiet wordt gebruikt bij healing, meditatie, massage en edelsteentherapie. Wanneer de steen bovenaan de ruggengraat legt (je kunt hem ook aan een ketting dragen maar dan met de hanger aan de achterkant, of vastplakken met een pleister) helpt dit tegen migraine.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is
en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm
ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel ! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!