Pyriet
Het oude spreekwoord zegt: “Het is niet alles goud dat er blinkt” Deze waarheid hebben veel mensen ervaren toen ze goud met Pyriet verwisselden. Men noemt Pyriet daarom weleens “Fools Gold” ofwel het “goud der dwazen” Pyriet betekent “vuursteen” naar het Griekse pyrites (pyr=vuur) Deze naam kreeg het omdat er bij het slaan vonken afspringen. Pyriet werd evenals vuursteen gebruikt in oude vuurwapens. Ook is bekend dat de steen goed is voor de luchtwegen en als algemene pijnstiller. In Zwitserland heet de steen ook “Gesundheitsstein Pierre de sante” Voor veel Zwitsers is Pyriet al eeuwenlang de no. 1 gezondheidssteen, terwijl de rest van de wereld de glans van goud koestert!

Pyriet heb je in verschillende vormen, namelijk in kristalgroepje, in kubusvorm of als zon. De algemene werking van pyriet is dat het een inzichtgevende steen is die je zelfkennis geeft en inzicht in de oorzaken van problematiek en van ziekten of de oorzaak ervan. Bij de kristalgroep pyriet zie dat de werking sterker gericht is op eerlijkheid en openheid waarbij hij achtergehouden geheimen en herinneringen aan het licht brengt. Bij de kubus gevormde pyriet zie je dat de werking vooral gericht is het verkrijgen van inzicht ten aanzien van wat ons stoort aan de ander en spiegelt deze inzichten terug naar jezelf. De zon gevormde pyriet bevrijdt je van pijn en op ongeluk gefixeerde gedachten en laat je juist lachen om de onbenulligheid van die belemmerde gedachten.

Sterrenbeeld:
Leeuw (22 juli tot 23 augustus)
Kleur:
goudkleurig
Maand:
augustus
Chakra:
Basischakra(1e)

Werking Pyriet
Klachten verminderen:
Pyriet algemeen helpt tegen bloedarmoede, en klachten aan de hart en de longen en werkt pijnstillend. Christal Pyriet helpt vooral tegen doorbloedingsstoornissen zoals spataderen. Voor keelklachten zoals ontsteking, bronchitus en hoesten gebruik je het beste een kubus pyriet. Zonnepyriet vermindert met name rug en gewrichtsklachten, krampen en menstruatieklachten.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm
ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel ! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!