Prehniet
Prehniet is een goede steen voor healers wegens zijn vermogen om jezelf en je omgeving te genezen. Hij geeft je inzicht en helpt je om het zelf verdedigings mechanisme los te laten door je verdrongen emoties en ervaring te helpen herinneren zodat je deze psychische bagage op kunt ruimen. Prehniet beschermt de aura en helpt je bij het visualiseren en mediteren. Prehniet heeft een sterke harmoniserende connectie met de natuur en stimuleert spirituele en persoonlijke groei.

• Sterrenbeeld:
Weegschaal (24 september tot 23 oktober)
• Kleur:
Groen, geel, doorzichtig, lichtgroen, groenblauwig
• Maand:
Oktober
• Chakra:
Hartchakra (4e) – Zonnevlecht (3e)

Werking Prehniet
Klachten verminderen:
Prehniet helpt tegen stofwisselingsziekten en vermoeidheid. Hij stimuleert ontgifting en het opruimen van rommel zowel op fysiek als psychisch niveau. Prehniet vermindert vermijdingsgedrag, nachtmerries, fobieën en angsten. De steen helpt ook tegen hyperactiviteit, met name bij kinderen. Prehniet heeft een heilzame werking op jicht, pijnlijke schouders/borst en vermindert bindweefsel gezwellen. Hij helpt bij de eliminatie van toxinen.

Eigenschappen bevorderen:
Prehniet bevordert acceptatie van jezelf en van anderen. Hij versterkt de zintuigen en het analytische denkvermogen. Prehniet biedt ondersteuning bij het afvallen doordat hij de stofwisseling stimuleert en gifstoffen helpt af te voeren. Prehniet heeft een positieve werking op de nieren, de thymus, de blaas en reinigt het bloed. De steen schenkt je onvoorwaardelijk liefde, rust en vrede.

Toepassing:
Prehniet kan op het lichaam of in de kleding gedragen worden of op een relevante plek neergelegd worden. Prehniet wordt gebruikt bij healing, meditatie, massage en edelsteentherapie. Zeer geschikte steen voor healers en behulpzaam bij het contact maken met gidsen en engelen. Om de vetafbraak te versnellen bij het afvallen leg je de steen op de dunne darm, de lever en de alvleesklier.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is
en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm
ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel ! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!