Petaliet
Petaliet, ook wel castoriet genoemd, is een beschermende steen en biedt goede ondersteuning bij spiritueel werk om in contact te komen met gidsen, engelen en krachtdieren. Hij stimuleert de innerlijk vrede en bevordert visioenen en contacten met engelen. Werkt goed bij emoties, hij zuivert de aura en activeert de kundalini energie.

• Sterrenbeeld:
onbekend
• Kleur:
Roze, wit
• Maand:
onbekend
• Chakra:
alle Chakra’s, met name basischakra(1e)

Werking Petaliet
Klachten verminderen:
Petaliet werkt heilzaam op het hormoonstelsel, ogen, darmen en longen. Petaliet werkt vertroostend en helend voor emotionele trauma’s. Kan ook goed ingezet worden bij kinderen om gecentreerd te blijven wanneer ze worden gepest. Petaliet helpt tegen ADHD, overactief ego-denken en stress. Gaat angstaanvallen tegen en helpt de bloeddruk te reguleren.

Eigenschappen bevorderen:
Petaliet werkt kalmerend en helpt de doorstroming van de kundalini energie (langs de ruggenwervel van stuit tot kruin). Hij schenkt je zelfacceptatie en kalmte.

Toepassing:
Petaliet kan op het lichaam of in de kleding worden gedragen. De steen wordt gebruikt bij astraal reizen en sjamanistisch werk. Bij heling, massage of edelsteentherapie wordt de steen met name op de basis chakra neergelegd. Je kunt de steen ook goed op een voor jou relevante plaats neerleggen voor het kalmerende en beschermend effect dat petaliet met zich meebrengt. Goede steen voor meditatie om gecentreerd te blijven en het ego-denken los te laten.

Harmoniseert met:
Petaliet samen met rozenkwarts versterkt de liefdevolle eigenschap. In combinatie met papagoiet, merkabacalciet of elestiaal calciet wordt het inter-dimensionaal reizen bevorderd. Om de energieën van vrede, vreugde en kalmte te versterken kun je petaliet het beste combineren met ajoliet, lepidoliet, roze lithiumsilicaat, toermalijn, morganiet of amblygoniet.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is
en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm
ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel ! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!