Parel
De parel is kwetsbaarder dan andere edelstenen doordat het uit een relatief zacht, organisch materiaal bestaat. Deze kwetsbaarheid zie je ook terug komen in de eigenschappen. De parel staat voor eerlijkheid en integriteit. Hij schenkt je begrip, acceptatie en inzichten aangaande jezelf en anderen. De steen staat voor wijsheid, transformatie, rust en vrede. Parel helpt je emotioneel in balans te komen. Hij bevordert de spirituele groei middels kennisbronnen van hogere energieën en helpt je in contact te komen met gidsen uit parallelle werelden.

• Sterrenbeeld:
Kreeft (22 juni – 22 juli), Tweelingen (22 mei – 21 juni)
• Kleur:
parelmoer, wit, melkwit, zilverglans, roze
• Maand:
juni en juli
• Chakra:
zonnevlechtchackra (3e)

Werking Parel
Klachten verminderen:
Parel heeft een heilzame werking op de maag, de milt en helpt tegen hoofdpijn dat veroorzaakt wordt door klachten aan de spijsverteringskanaal. Parel helpt je om negatieve emoties, zoals boosheid en schuldgevoelens, los te laten en vermindert mentale ruis en afleidende gedachten. Hij helpt tegen allerlei stress gerelateerde klachten.

Eigenschappen bevorderen:
Parel bevordert acceptatie en schenkt je emotioneel balans. Hij helpt je geconcentreerd te blijven en je focus te behouden wanneer je langdurig en/of routinematig aan het werk bent. Parel stimuleert de opname van calcium en versterkt de pieren en de zenuwen. Hij werkt zuiverend voor het lichaam. De parel heeft een positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen.

Toepassing:
Parel kan op het lichaam of in de kleding gedragen worden of op een relevante plek neergelegd worden. Parel wordt ook wel gebruikt bij healing, meditatie, massage en edelsteentherapie. Parels zijn zeer geschikt wanneer in een spirituele groei en transformatie zit en daar begeleiding van gidsen bij wenst aan te spreken.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is
en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm
ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel ! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!