Obsidiaan blauw of Obsidiaan helder
Blauwe obsidiaan maakt communicatief en vermindert daarbij spraakproblemen of stotteren. De steen heeft een kalmerend en beschermende werking en helpt je om verdrongen en weggestopte emotie naar boven te halen en daar de daardoor psychische blokkades op te heffen. Blauwe obsidiaan werkt als een spiegel die je ook de mindere leuke kanten van jezelf laat zien. Hij maakt je bewust en stimuleert verandering.

Dit is een man-made synthetische steen.

• Sterrenbeeld:
Boogschutter
• Kleur:
Blauw, blauwgroen
• Maand:
december
• Chakra:
Basischakra(1e), Keelchakra(5e)

Werking Obsidiaan blauw / Obsidiaan helder
Klachten verminderen:
Obsidiaan helder helpt je om angsten, blokkades en trauma’s te verwerken. Hij heeft een positieve werking op spraakproblemen en vermindert stotteren. Blauwe obsidiaan helpt je lichaam om buikgriep en het herpesvirus te bestrijden en vermindert bloedarmoede en menstruatieklachten, hij vermindert aderverkalking en werkt heilzaam bij spierontstekingen. Blauwe obsidiaan kan een gunstige werking hebben bij alzheimer en schizofrenie.

Eigenschappen bevorderen:
Obsidiaan helder versterkt de bewustwording en zelfinzicht en stimuleert spirituele ontwikkeling. Hij maakt dat je spontaan en met zelfvertrouwen je ideeën in daden omzet. De steen werkt ontgiftend, bevordert de spijsvertering en brengt lichaam, ziel en geest in evenwicht.

Toepassing:
Obsidiaan helder kan op het lichaam of in de kleding gedragen worden of neerleggen op een voor jou relevante plaats. Blauwe obsidiaan wordt gebruikt bij healing, meditatie, massage en edelsteentherapie. Hij bevordert astraal reizen, telepathie en divinatie.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!