Magnetiet
Magnetiet is een sterk aardende en harmoniërende steen die het reactievermogen vergroot. Hij activeert je om je te oriënteren en stimuleert je om hogere doelen te stellen. Magnetiet vergroot de energiestroom wat vitaliteit met zich mee brengt. De steen trekt liefde en loyaliteit aan. Hij helpt je om onderscheid te maken in wat wel en wat niet belangrijk is. Magnetiet heeft een regulerend werking op het lichaam en bevordert hiermee het herstelproces. Hij schept evenwicht in polariteiten zoals mannelijke en vrouwelijke energie, spiritueel en fysiek, linker en rechterhersenhelft.

• Sterrenbeeld:
onbekend
• Kleur:
bruin, grijs ijzerachtig, zwart
• Maand:
onbekend
• Chakra:
Alle chakra’s, met name basischakra(1e)

Werking Magnetiet
Klachten verminderen:
Magnetiet remt negatieve emoties zoals, angst, woede en verdriet af. Helpt goed tegen sportblessures, te denken aan tennisarm, kramp of spierpijn. Magnetiet werkt koortsverlagend en vermindert klachten van astma, nekpijn, rugpijn en spit. Het gaat bloedarmoede tegen en helpt om geblokkeerde delen van de meridianen te laten stromen.

Eigenschappen bevorderen:
Magnetiet stimuleert, reguleert en activeert. De steen heeft een positieve werking op de lever, galproductie, klierenactiviteit, de bloedcirculatie en het beenmerg. Magnetiet ondersteunt de aanmaak en functie van rode bloedlichaampjes. Hij brengt harmonie en schenkt je levenskracht (chi) en bevorder je reactievermogen.

Toepassing:
Magnetiet kan op het lichaam gedragen worden of neerleggen op een voor jou relevante plaats. Magnetiet wordt gebruikt bij healing, meditatie, massage, edelsteentherapie. De steen is heel nuttig voor healers en helderziende vanwege zijn aardende eigenschappen.

Harmoniseert met:
Magnetiet harmoniseert met toermalijn, rookkwarts, git, aegirien en obsidiaan. Hij heeft affiniteit met hematiet, omdat ze vrijwel dezelfde chemische samenstelling bezitten. Cupiet en zinkiet vergroten de magnetische stimulering van de basischakra.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is
en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm
ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel ! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!