Lapis Lazuli
Lapis lazuli is een prachtige steen op allerlei vlakken. Zowel de kleur als de spirituele werking tot de helende eigenschappen maken deze steen zo bijzonder. Lapis lazuli bevordert het astrale reizen, het meditatieve reizen en helderziendheid. Het is de steen van soevereiniteit die je helpt om af te stemmen op je innerlijke waarheid. Zowel vriendschappelijke als liefdesrelaties worden versterkt doordat lapis lazuli je stimuleert om je te uiten op emotioneel vlak en aan te geven wat je dwars zit of waar je behoefte aan hebt. Dit versterkt je zelfvertrouwen en durf je beter te luisteren naar je intuïtie.

• Sterrenbeeld:
Maagd, boogschutter
• Kleur:
Blauw, azuur, blauwpaars, grijs, goud
• Maand:
September, december
• Chakra:
Hartchakra(4e), Keelchakra(5e), derde oogchakra(6e), kruinchakra(7e)

Werking Lapis Lazuli
Klachten verminderen:
Lapis lazuli helpt je belemmerende gedachten en patronen te doorbreken en daarmee overspannenheid of depressie tegen te gaan. Lapis lazuli heeft een heilzame werking bij allerlei keelaandoeningen zoals keelontsteking, bronchitis, aften, keelpijn en amandelontsteking. Hij verlicht zenuwpijn, hoofdpijn en/of (spannings)migraine. Lapis lazuli werkt bloeddrukverlagend en is goed tegen stress, duizeligheid, haaruitval, eczeem en vermindert jeuk bij bijvoorbeeld insectenbeten. Lapis lazuli heeft een remmende en werende werking op ontstekingen.

Eigenschappen bevorderen:
Lapis lazuli bevordert de creativiteit, objectiviteit, optimisme. Hij maakt eerlijk en oprecht en helpt je om op een waarheidsgetrouwe wijze te communiceren. Lapis lazuli stimuleert visualisatie en helderziendheid wat je helpt je om inzicht te krijgen in vorige levens. Hierdoor kunnen karmische problemen opgelost worden. Lapis lazuli versterkt het immuunsysteem en heeft een positieve werking op hart, huid, haar, bloed, milt en het gehoororgaan.

Toepassing:
Lapis lazuli kan op het lichaam gedragen worden (het liefst net boven het middenrif) of kan in de kleding gedragen worden. Je kunt hem ook neerleggen op een voor jou relevante plaats. Lapis lazuli wordt veel gebruikt bij healing, meditatie, massage, sjamanisme, edelsteentherapie en kan als elixer verwerkt worden. Lapis lazuli wordt vaak gebruikt om helderziendheid, meditatief reizen en astraal reizen.

Harmoniseert met:
Lapis lazuli kan goed samen met moldaviet wanneer je transformatie wilt vergemakkelijken. Lapis lazuli samen met alexandriet en Oregon-opaal versterken de werking om inzicht te krijgen in vorige levens. Lapis lazuli harmoniseert ook met chrysopraas, pietersiet, turkoois, sugiliet, rhodoniet, rhodochrosiet en larimar.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is
en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm
ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel ! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!