Kunziet
Kunziet is een steen die spiritueel en emotioneel balans met zich mee brengt. Hij maakt je toleranter en helpt je om kritiek als opbouwend te ervaren. Hij helpt je om je dienstbaar op te stellen en bevordert het empathische vermogen. Kunziet brengt ratio en intuïtie in balans en stimuleert je om je gevoelens te uiten. De steen beschermt tegen straling en negatieve energie of invloeden van anderen.

• Sterrenbeeld:
Schorpioen
• Kleur:
Roze, groen, geel, lila, helder, doorzichtig
• Maand:
November
• Chakra:
Hartchakra(4e)

Werking Kunziet
Klachten verminderen:
Kunziet helpt tegen allerlei pijn soorten zoals, zenuwen (neuralgie) en gewrichtspijnen, tand of kiespijn, spierpijn, jicht, ischias, artritis en hernia. Hij vermindert spanning bij de hartstreek en helpt het lichaam te herstellen bij emotionele stress waarbij mogelijk een eetstoornis is ontstaan. Kunziet kan verlichting bieden bij depressie en stimuleert het afbreken van blokkades.

Eigenschappen bevorderen:
Kunziet stimuleert het geheugen en de zintuigen. Hij bevordert de bloedsomloop, versterkt de hartspier en kan ondersteuning bieden bij het afvallen. Kunziet reinigt en heelt de aura en schenkt je kracht en acceptatie. Kunziet stimuleert eigenschappen zoal nederigheid, dienstbaarheid en tolerantie.

Toepassing:
Kunziet kan op het lichaam of in de kleding gedragen worden of op een relevante plek neergelegd worden. Kunziet wordt gebruikt bij healing, meditatie (bevordert diepe meditatie), massage, edelsteentherapie of tot een elixer worden verwerkt.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel ! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!