Hoe kies je een edelsteen/mineraal voor jezelf uit?

Eerste contact
Het 1e nauwe contact met mineralen had plaats in de oude steentijd en men ontdekte dat, onder de grote hoeveelheid hem ter beschikking staande stenen, enkele soorten waren die geschikt waren voor het maken van werktuigen (500.000 jaar geleden). Het begon met vuurstenen en de eerste metalen die men leerde kennen waren koper en goud.

Zo oud als de vaardigheid in het maken van werktuigen, schijnt ook de menselijke behoefte aan het pronken met sieraden te zijn. Zo zijn doorboorde vuursteenbrokjes als hangers (amuletten) bekend uit de oude steentijd (ca. 15.000 jaar geleden).

De belangrijkste volken van de oudheid, de Egyptenaren, Grieken en Romeinen, kenden een groot aantal metalen, de daardoor bruikbare ertsen alsmede vele soorten edelstenen. Uit die tijd dateren de eerste beschrijvingen van mineralen. Daarin werden ook de magische en genezende werkingen toeschreven aan tal van mineralen. Zo weten we dat de oude Grieken Bergkristal gebruikten als amulet of deze verpulverden en innamen als middel tegen dronkenschap. Het groene Serpentijn werd gebruikt in de middeleeuwen als middel tegen slangenbeten.

Edelstenen en mineralen hebben al duizenden jaren een enorme aantrekkingskracht op mensen door hun magische schoonheid, verscheidenheid aan kristalvormen, kleurenpracht en uitstraling.

In de alternatieve geneeskunde worden mineralen ingezet als geneeskrachtige of helende steen. Zij werken door hun uiterlijk, samenstelling, kleur en vibraties vaak op een bijzondere manier op het lichaam, ziel en geest van de mens in. Iedere steensoort heeft zijn unieke wezen, kracht en elektromagnetische veld. Daardoor staan zij in wisselwerking met hun omgeving.

Veel mensen voelen dat edelstenen en mineralen een uitstraling hebben, andere mensen ervaren via hun intuïtie of hun innerlijk oog dat edelstenen een bepaalde werking hebben. Edelstenen hebben hun eigen trillingsgetal. Gevoelige mensen kunnen deze vibraties opvangen.

De juiste steen kiezen
Hier zijn natuurlijk geen vaste regels voor. Je kunt een edelsteen cadeau krijgen of iemand raadt je iets aan. Of je hebt een bepaald probleem waar je een genezende steen bij wilt vinden. Je kunt ook intuïtief een edelsteen/mineraal uitzoeken. Soms word je gewoon aangetrokken door een mineraal. Het is dan net of de steen jou heeft uitgezocht. Er zijn een paar hulpmiddelen om een edelsteen, mineraal uit te zoeken.

Kiezen op intuïtie
Edelstenen en kristallen stralen een vibratie (frequentie), een energie uit. Zonder enige inspanning kan je de edelstenen voelen. Want je voelt en ziet wat voor steen je nodig hebt. Neem hiervoor gewoon de tijd en als het niet goed voelt kies je een andere steen. Kinderen doen het zo gemakkelijk en schijnen er geen probleem mee te hebben en zijn ervan overtuigd dat ze de juiste edelsteen hebben gekozen.

Kiezen met eerst zien
Het kan maar zo dat je oog wordt getrokken naar een bepaalde edelsteen of kristal. Deze kan je dan gewoon nemen. Het kan zijn dat je wat voelt. Een trilling of een sensatie van warmte of kou. Ook hier geldt: Voelt het goed? OK, niet goed? Kies een ander.

Kiezen door te handelen
Het kan zijn dat je in een winkel staat en aangetrokken voelt door een bepaalde steen. Je zou met je handen erboven heen en weer kunnen gaan en aanvoelen wat de edelsteen met je doet. Je neemt de steen waarvan je denkt dat hij wat met je doet en neemt deze in je hand en neemt een besluit. Voelt het goed? OK, niet goed? Kies een ander.

Kiezen op informatie
Er is veel informatie over de werking van stenen en hun magische eigenschappen. Door het lezen van bepaalde symptomen en/of ziektebeelden zou je kunnen besluiten een bepaalde edelsteen te kiezen welke een helende werking heeft op dit symptoom of ziektebeeld. Er zijn ook versterkende edelstenen, deze kunnen bijvoorbeeld het vertrouwen versterken. Ook hierin geldt: Voelt het goed? OK, niet goed? Kies een ander.

Kiezen op kleur
We zien kleuren als specifieke onderdelen van het lichtspectrum. We definiëren dit als straling van een bepaalde frequentie en golflengte. Voor elk orgaan in het lichaam is er een bepaalde kleur die stimuleert en een ander die afremt. Leef u in met de kleur en maak dan uw keuze. Voelt het goed? OK, niet goed? Kies een ander.

Kiezen op sterrenbeeld
Veel mensen kiezen hun edelsteen aan de hand van hun geboortedatum of zelfs hun geboortedag. Dit gebeurt al eeuwen zo en dit schijnt prima te werken. Ook hier geldt weer: Voelt het goed? OK, niet goed? Kies een ander.

Kiezen op Chakra
Je aura bevat duizenden energiekanaaltjes en waar twee energiekanaaltjes elkaar kruisen bestaat een Chakra. Er zijn vele kleine Chakra’s Het meest beschreven zijn de 7 Chakra’s. Door goed te voelen kun je de edelsteen kiezen. Maar ook als je je kan vinden in de beschrijving van de desbetreffende Chakra. Let goed op. Het gaat hierbij om trilling en energie. Voelt het goed? OK, niet goed? Kies een ander of raadpleeg een deskundige op het gebied van Chakra’s.

Kies een kristal, ruw mineraal of een trommelsteen.
Elke edelsteen, in welke vorm dan ook, heeft zijn werking en uitstraling. Ruw of getrommeld doen niets voor elkaar onder. Ook geslepen stenen behouden hun werking. Bepaalde edelsteencombinaties versterken elkaar. Wat betreft de kristallen zijn veel kenners het er over eens dat deze het beste werken voor heling en dergelijken. Maar zolang je hebt gekozen en het voelt goed, dan werkt het. Dat is de algemene ervaring van mensen.

Edelstenen en mineralen nemen nooit de plaats in van een dokter.
Ondanks de magische en helende werking kunnen edelstenen/mineralen nooit de dokter vervangen. We wijzen je erop om bij gezondheidsproblemen eerst jouw huisarts te raadplegen.