Citrien
Citrien is een bijzondere gewilde steen. Citrien staat voor openheid, levenslust, levensmoed en vitaliteit. Stimuleert zelfexpressie en voorkomt faalangst en zwaarmoedigheid. Maar ook concentratie wordt verbeterd. Werkt heilzaam bij zenuwen, maag, milt, en alvleesklier.

• Sterrenbeeld:
Ram (21 maart tot 20 april)

• Kleur:
goudbruin, geel, oranje

• Maand:
maart en april

• Chakra:
zonnevlecht chakra (3e)

Werking Citrien
Klachten verminderen:
Citrien vermindert faalangst en zwaarmoedigheid. Heilzaam voor zenuwen, maag, alvleesklier, en milt.

Eigenschappen bevorderen:
Citrien bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen.

Toepassing:
Citrien kan op het lichaam of in de kleding gedragen worden of op een relevante plek neergelegd worden. Hij wordt gebruikt bij healing, meditatie, massage en edelsteentherapie. Citrien wordt ook wel als elixer gebruikt om de energie level weer op pijl te krijgen en levenslust/vitaliteit te geven.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!