Aquamarijn
Aquamarijn wordt ook wel de zeewatersteen genoemd en staat symbool voor helderheid, zuiverheid en huwelijkstrouw. Aquamarijn is lid van de berilfamilie. Aquamarijn brengt welzijn, een goed geheugen en helderziendheid. Dankzij de harmonisering van groeihormonen bevordert aquamarijn een evenwichtige groei bij kinderen.

• Sterrenbeeld:
Tweelingen (22 mei tot 21 juni) Weegschaal (24 september tot 23 oktober) Waterman (21 januari tot 19 februari) Vissen (20 februari tot 20 maart )
• Kleur:
kleurloos, lichtblauw, groenblauw, donkerblauw, turkoois
• Maand:
mei, juni, september, oktober, januari en februari
• Chakra:
Keelchakra (5e), hartchakra (4e), derde oog (6e)

Werking Aquamarijn
Klachten verminderen:
Aquamarijn helpt tegen Keelpijn, voorhoofdholte ontsteking, opgezwollen klieren, kroep, schildklierproblemen, auto-immuunziekten, allergieën, hooikoorts, klachten aan de maag en lever kunnen geheeld worden met aquamarijnwater (elixer). Aquamarijn helpt je om woede en wraakgevoelens los te laten.

Eigenschappen bevorderen:
Aquamarijn bevordert zelfexpressie, verscherpt waarneming, maakt volhardend, doelgericht en succesvol, brengt helderheid bij verwarring, bevordert ordelijkheid, geeft luchthartigheid en een vreugdevolle, ontspannen gevoel, zorgt voor afronden van zaken, gunstige werking op de ogen, brengt balans in hormoonstelsel, stimuleert groei bij kinderen.

Toepassing:
Aquamarijn kan goed en permanent op de huid gedragen worden. Bij oogklachten kan deze op de oogleden gelegd worden. De beste tijd hiervoor is ‘s avonds. Aquamarijn is zeer geschikt om te gebruiken bij meditatie. Hij bevorderd de mediamieke gave, helderziendheid en spirituele groei.

Harmoniseert met:
Aquamarijn werkt synergetisch samen met larimar, gem Silica, Chrysocolla, turkoois, blauw topaas en ajoliet. Deze versterken de communicatie en verbinden met het goddelijke vrouwelijke. Aquamarijn samen met heliodoor activeert de keel en zonnevlechtchakra. In combinatie met morganiet helpt aquamarijn je liefde en passie te uiten. Aquamarijn met smaragd versterkt de verbinding tussen keel en hart.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is
en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm
ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel ! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!