Apatiet
De steen schenkt openheid en een sociale houding. Apatiet maakt de drager extroverter en brengt daardoor afwisseling in het leven.

• Sterrenbeeld:
Tweelingen (22 mei tot 21 juni)
• Kleur:
geel, groen, blauw, grijs
• Maand:
mei en juni
• Chakra:
Blauwe Apatiet = derde oog (6e), keelchakra (5de). Geelgroene Apatiet = hartchakra (4de), zonnevlechtchakra (3e), Gele Apatiet = heiligbeen (2de)

Werking Apatiet
Klachten verminderen met Apatiet:
Apatiet heeft een verminderende werking op uitputting, vermoeidheid, prikkelbaarheid, agressiviteit, lusteloosheid, boosheid, zorgelijkheid, artritis, gewrichtsproblemen.

Eigenschappen bevorderen met apatiet:
Apatiet bevordert de eetlust, levenslust, hij geeft vitaliteit, versterkt de botten, kraakbeen en tanden, helpt bij de genezing van botbreuken, zorgt voor een open houding, motiveert tot actie, ondersteund de vorming van nieuwe cellen, verzachtende werking op pijn.

Toepassing van Apatiet:
Apatiet dient op de huid gedragen te worden. Leg het op het betreffende deel van het lichaam om pijn te verzachten en botbreuken te helen. Door gele Apatiet op je lichaam te dragen versterk je de wil en je persoonlijke charisma/ Groene Apatiet kan goed gebruikt worden bij channeling.

Apatiet harmoniseert met:
Apatiet gaat goed samen met de meeste stenen, met name fenakiet, azeztuliet, danburiet zorgen voor een hogere frequentie, en met larimar verbetert het de communicatie en de emotionele balans.

Disclaimer:
Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!