Amethistkwarts
Is Amethist met kwarts waarbij de kwarts de werking van de Amethist versterkt. De steen geeft bescherming en zorgt voor zuivering. Hij bevordert de spirituele helderheid, het besef van spiritualiteit en de erkenning van de geestelijke werkelijkheid. Amethistkwarts geeft ons rechtvaardigheidsgevoel en een scherp oordelend vermogen en hij schept daarmee eerlijkheid en oprechtheid. Amethistkwarts kun je goed gebruiken voor conflictbeheersing, acceptatie en innerlijke vrede. Amethistkwarts bevordert de spirituele groei en geeft inzichten.

• Sterrenbeeld:
Steenbok (22 december tot 20 januari) Vissen (20 februari tot 20 maart) Waterman (21 januari tot 19 februari)
• Kleur:
Licht en donkerpaars
• Maand:
December, januari, februari, maart
• Chakra:
Derde oog (6e), kruinchakra (7e)

Werking Amethistkwarts
Klachten verminderen:
Amethistkwarts heeft een heilzame werking op hoofdpijnen, migraine, whiplash, slapeloosheid, nachtmerries, diabetes, slecht werkende alvleesklier, stress en nervositeit. Amethistkwarts helpt tegen huidklachten en jeuk (in badwater). De steen helpt je om negatieve gedachtes loslaten te trauma’s te verwerken.

Eigenschappen bevorderen:
Amethistkwarts heeft een positieve werking op de bloedsomloop, bloedsamenstelling, het zenuwstelsel, hart en vaten. Hij bevordert de concentratie, spiritualiteit, intuïtie, het gevoel van compassie en helpt je de stilte in jezelf te vinden. Amethistkwarts brengt acceptatie van verlies en versterkt de wilskracht. Amethistkwarts werkt reinigend op het lichaam maar is ook zeer geschikt voor het zuiveren van ruimtes.

Toepassing:
Amethistkwarts helpt bij meditatie om de geest tot rust te brengen en een diepe innerlijke rust te vinden waardoor je de wijsheid in jezelf kan ontdekken. Hij wordt ook als elixer gebruikt voor meer focus, alertheid en vrede. Samen met Rozenkwarts en bergkristal wordt er harmonieuze sfeer gecreëerd. Wanneer Amethistkwarts bloot wordt gesteld aan fel (zon) licht, kan de kleur vervagen. Amethistkwarts kan op het lichaam of in de kleding gedragen worden of op een relevante plek neergelegd worden. De steen wordt o.a. gebruikt bij healing, meditatie, regressietherapie, massage en edelsteentherapie.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!